Владислав Горанов
на снимката: финансовият министър Владислав Горанов

Твърденията на Васил Божков са манипулативни и целят дискредитация. Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир, заяви финансовият министър Владислав Горанов, цитиран от бТВ, който придружи днес премиера Борисов по време на инспекцията на третата линия на метрото в София.

„Как си представяте, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от прехода в моя кабинет – запита Горанов чакащите го журналисти и продължи – Аз ако имах притеснения, нямаше да говоря с вас. Какви доказателства. Едни торби огромни с пари, давани пред свидетели. Как си ги представяте тези неща?.“

Финансовият министър беше категоричен:

„Ние не сме го карали да прави нищо. Всичко, което е направил или не е направил, е негово деяние. Това, за което го упреква прокуратурата, е обвинение на прокуратурата.“

По думите му единственото нещо, което е гласувано във втория мандат на кабинета „Борисов“ е добавянето на лотариите в обхвата на облагането, тъй като не са били включени преди поправката на Георги Кадиев.

Твъденията на Васил Божков

Наскоро Божков замеси министър Горанов в спора си с властта, като го назова като човекът, който е давал инструкциите „какво да се прави“ от името на Борисов. Според схема, публикувана във „Фейсбук“-профила на бизнесмена, премиерът Борисов го е пратил при „Влади Горанов“ да му каже какво да прави, а последният му е поставил условие, „20% от печалбата е за нас, иначе отменяме закона“. Става въпрос за закона за 20% такса върху всички хазартни игри, приет през 2014 година.

Както министър Горанов, така и премиерът Борисов отрекоха категорично истинността на тезитвърдения. Преди ден министър-председателят заяви, че е получил от Божков само „една пура“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!