Хакери искат няколко милиона от HBO, в противен случай заплашват да разкрият данни и поверителни документи, откраднати от американската верига.

Във видеосъобщение, публикувано в интернет и изпратено на главата на HBO Ричард Плеплър, хакерската група твърди, че е „получила ценна информация“ по време на компютърна атака, която им е позволила да се сдобият с около 1,5 терабайта данни.

Десет документа са публикувани в понеделник, според сайта databreaches.net, включително и това, което би могло да бъде сценарий за нов епизод от поредицата „Игра на тронове“.

Съобщението идва само седмица след изтичането на друг вероятен сценарий за епизод от хитовия сериал продуциран от HBO.

Хакерите твърдят, че притежават документи и данни „със строго поверително съдържание“, в това число договори и лични файлове.

„HBO харчи 12 милиона за маркетингови проучвания и 5 милиона за реклами на Сезон 7 от „Игра на тронове”, добавят хакерите.

„Намерете друг бюджет за рекламите си!“, продължават те.

Вероятно това са парите, за които намекват хакерите, за да спрат да публикуват информации.

Веригата гарантира, че дори и да има съобщения за публикувани имейли, до момента няма причина да вярва, че системата като цяло е била компрометирана.

„Ние продължаваме да работим денонощно с експерти по киберсигурността и с полицията за решаване на инцидента“, се добавя в изявлението.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!