Христо Иванов
На снимката: Христо Иванов по време на протестите

На предстоящите избори „Демократична България“ /ДБ/  ще се яви като „основен противник на Сарайския модел на управление, написа в профила си във „Фейсбук“ Христо Иванов, съпредседател на дясната коалиция. Според него изборите са отговорът за решаване на кризата и той изброи конкретни стъпки за гарантиране на честността им.

Ето и пълното изявление на съпредседателя на ДБ:

Денят на българската Независимост не е обикновен празник. Той е момент на истината. Ден, в който да си припомним, че независимостта е постоянно усилие на всеки гражданин. Ден, в който да си дадем сметка, че вместо да е истински независима България е изпаднала в тежък корупционен плен. Нашите институции са разградени, управляват ни тежко зависими хора, свободите на гражданите са потъпкани, законността е отказана и имаме управление, което няма бъдеще и воюва с бъдещето.

В продължение на близо 3 месеца българските граждани показаха своята воля и достойнство за отстояване на българската независимост. Няма да отстъпим от искането си за оставките на Гешев и Борисов. Те са се вкопчили в своята власт с нокти и зъби. Всички разбраха, че са роби на тежки зависимости. Истината е, че това, от което най-много ги е страх, са честни и свободни избори, чрез които хората да отнемат властта от мафията.

Точно затова изборите са отговорът. Сега заедно трябва да ги превърнем в една истинска Операция Независимост. Конкретно това означава, че трябва:

– да гарантираме високото участие и честността на вота;
– да превърнем предизборната кампания в референдум за изчистване на прокуратурата и установяване на законност;
– да осигурим алтернативата, която да наложи дневен ред за премахване на Сарайския модел и провеждане на дълбока модернизация, която да отприщи потенциала на България.

И за да бъда съвсем конкретен, искам да кажа какво правим ние.

1. За гарантиране на честни и свободни избори Демократична България:
– създава мощна мрежа от застъпници, която да гарантира честното отчитане на гласа на всеки един български гражданин в страната и чужбина (тук можете да се регистрирате за застъпник: https://demokrati.bg/stani-zastapnik/).
– мобилизира максимална активност зад граница за създаване на голям брой секции;
– ще осигури одит на машините за гласуване, като за целта вече предложихме на парламента конкретни правила за това.
2. За изчистване на прокуратурата и провеждане на дегешевизация Демократична България:
– продължава да търси наказателна и дисциплинарна отговорност на главния прокурор Гешев и да оказва натиск върху ВСС и управляващите;
– заставя всяка политическа сила, която търси доверието на българските граждани да се определи ясно по отношение състоянието на прокуратурата и Сарайския модел на управление;
– налага програма за дълбока реформа на прокуратурата, демонтаж на репресивните структури (Специализирани съдилища и прокуратури, КПКОНПИ), премахване на всички привилегии на главния прокурор – включително преторианската му гвардия – Бюрото за защита на свидетели.
3. За отприщване на потенциала на страната Демократична България:
– се явява на изборите като основен противник на Сарайския модел на управление;
– ще предложи програмата си за дълбока модернизация на България;
– е готова да налага и провежда тази модернизация и демонтажа на Сарайския модел.

Това за нас е Операция Независимост. Търсим подкрепата на всеки български гражданин за нейното провеждане.

Независимостта зависи от общото ни усилие!
Незабавна #ОСТАВКА на Гешев и Борисов!
Идват избори!

Денят на българската Независимост не е обикновен празник. Той е момент на истината. Ден, в който да си припомним, че…

Gepostet von Христо Иванов am Dienstag, 22. September 2020

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!