Христо Иванов
На снимката: Христо Иванов

Месец след акцията на  „Росенец“ лидерът на „Да, България!“ Христо Иванов отново се запъти към плажа под летните сараи на Доган. Поводът е сигнал, че пътят към брега отново е преграден.

Този път той бе придружаван от общинския съветник Димитър Найденов. На място беше установено, че преградата е била премахната и достъпът до плажа е възможен.

 

По-рано стана ясно, че Демократична България ще започне кампания по набиране на средства за пилон със знамето, което да бъде издигнато на Росенец.

Казусът с актуването на плажа като държавна собственост е прехвърлен от МРРБ към Министерството на туризма, обяви още Иванов пред журналисти в Бургас.

Преди да потегли към Росенец Христо Иванов поиска оставката на председателя на правната комисия на общината в Бургас, който е от квотата на ДСБ. Причината е, че Иво Баев е гласувал за узаконяване на частен път към Догансарай.

Иванов също така заяви, че няма да престанат да искат отговори има ли наказания за служителите на НСО, които го пресрещнаха миналия месец на плажа пред резиденцията на Доган и го избутаха в морето.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!