Христо Иванов Делян Пеевски

Христо Иванов от ДБ и Делян Пеевски от ДПС са водачи на листите за Велико Търново. Номинацията на Пеевски в старата столица не е учудваща, имайки предвид миналогодишните му дарения, както и тези на ДПС към местните болници. Делян Пеевски е водач и в 1-ви МИР Благоевград.

„Ще поканя Пеевски на дебат“, заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов, който оглави листата с народни представители на обединението във Велико Търново.

„Търново е сърцето на българската държавност. Пеевски е олицетворението на модела, който подменя законността, конституционализма със задкулисие и корупция. Номинирането му показва намерението на ДПС да премине в нещо като терористична акция срещу българската демокрация“, каза Христо Иванов.

Според него  вадейки Пеевски на преден план му дават възможност да получи имунитет и заплашват всички онези, срещу които има компромати.

Аз се кандидатирам тук, за да може да поставим тези въпроси както на г-н Пеевски, ще го поканим на дебат, за да може да започне да говори, каза още Иванов.

„ДПС са структурния носител на корупцията в България и ако искаме да го спрем, ще трябва да се противопоставим“, коментира още Иванов.

Той каза още че до края на тази година ще има национална конференция, на която ще се реши кой ще бъде лидер на партията.

„Никой не е абониран за пост“, каза още Иванов, след като Методи Лалов поиска оставката му след изборите.

В социалната мрежа Лалов написа, че оставки следва да подадат и „немалка част от Изпълнителния съвет на „Да, България“, в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!