Ikea

Ikea, най-голямата верига за мебели в света, заяви във вторник, че ще започне да изкупува употребявани мебели от клиентите, за да ги препродаде – и ще плаща до 50 процента от първоначалната цена.

Схемата „обратно изкупуване в петък“, определена да съвпадне с предколедната лудост на „Черния петък“, ще работи от 24 ноември и до 3 декември в 27 държави.

„Вместо да купуват неща, от които не се нуждаете по време на този „Черен петък“, ние искаме да помогнем на клиентите да дадат втори шанс на своите стари мебели“, каза Стефан Вановербеке, заместник-ръководител на покупките на дребно в Ingka Group, компанията майка на Ikea.

За да отговори на притесненията, шведската компания заяви, че ще започне да дава под наем и да рециклира мебели като част от екосъобразните си мерки.

В рамките на схемата за обратно изкупуване групата заяви, че „всичко, което не може да бъде препродадено, ще бъде рециклирано или дарено за обществени цели и в помощ на най-засегнатите от пандемията на COVID-19“.

„Някои държави като Австралия и Канада например тестват в момента различни услуги за изкупуване, но BuyBack Friday ще бъде първият път, когато 27 държави ще направят това заедно“, се добавя в изявлението.

В шведския гигант работят над 217 000 души и има над 50 обекта. Годишният му оборот е около 40 милиарда евро.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук