10-и клас ще е минималният образователен ценз, необходим за кандидатите да вземат шофьорска книжка, решиха народните представители от транспортната парламентарна комисия при разглеждане между първо и второ четене на промени в Закона за движение по пътищата, внесени от Светослав Иванов от ГЕРБ и други депутати. В момента според изискванията желаещите да получат документ за правоуправление на автомобил трябва да имат най-малко основно образование. Допреди 2 години това беше завършен 8-и клас, но според сега действащата рамка е 7-и клас. С новите изменения на Закона за движение по пътищата правилата обаче ще влязат в сила още с неговото гласуване и обнародването му в Държавен вестник. Това на практика означава, че завършващите основно образование по образователния закон вече няма да могат да вземат шофьорска книжка.

Завършен минимум 10-и клас ще е минималният образователен ценз, необходим за кандидатите да вземат шофьорска книжка, решиха народните представители от транспортната парламентарна комисия при разглеждане между първо и второ четене на промени в Закона за движение по пътищата. Те бяха внесени от Светослав Иванов от ГЕРБ и други депутати.

В момента, според изискванията, желаещите да получат документ за правоуправление на автомобил трябва да имат най-малко основно образование.

Допреди 2 години това беше завършен 8-и клас, но според сега действащата рамка е 7-и клас.

С новите изменения на Закона за движение по пътищата правилата обаче ще влязат в сила още с неговото гласуване и обнародването му в Държавен вестник.

Това на практика означава, че завършващите основно образование по образователния закон вече няма да могат да вземат шофьорска книжка.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук