Ицо Хазарта - Христо Петров

Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, който беше избран за депутат от „Продължаваме Промяната“ е получил предложение да участва в изпълнителната власт, което е отхвърлил, тъй като на този етап смята, че не би могъл да бъде полезен там. Това каза самият той в интервю за „Събуди се“ пред Нова ТВ.

На въпрос дали би станал министър на културата, той отговори: „Не, не бих станал, защото опитът ми не стига за такава длъжност. Със сигурност това, което съм правил през годините, би ми помогнало да съм полезен в тази сфера”, уточни депутатът.

Хазарта обясни, че не е разговарял с депутата от ДПС – Делян Пеевски, но пък за сметка на това е забелязал нещо интересно:

„Ще кажа нещо, което вероятно голяма част от хората няма да могат да асимилират – ДПС имат депутат, който всъщност е охранител. Когато Пеевски отива до тоалетната, той отива с него. Когато някой друг от тяхната група напуска залата – той също отново отива с него. Това е депутат със заплата, който е сложен на избираемо място и ще гласува закони. А всъщност е охранител”, посочи той.

Коментирайки първия си ден в парламента, музикалният изпълнител заяви, че силно впечатление са му направили действията на някои депутати, докато Румен Радев е произнасял своята реч.

„Наблюдавах една парламентарна група – вляво от мен. Докато Радев говореше, те си приказваха, говореха си по телефона. Един дори нещо търсеше в носа си. Човек изпада в особено положение, когато гледа това”, обясни Петров.

Рапърът заключи, че е наясно, че много хора ще променят отношението си към него, но е готов да поеме този риск и за него той ще си струва, ако успее да направи смислени за обществото неща.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!