кисело мляко
Млякото продължава да поскъпва

Литър мляко се изкупува от производителя за 1, 30 лева, в магазините обаче продуктът се продава за 3, 50 лв. Сиренето излиза от мандрата на 11 лв. без ДДС, в търговската мрежа цената му скача няколко пъти. 

Това заяви по Би Ти Ви собственикът на мандра в сливенското село Жельо войвода Пламен Крумов. Според него чуждите магазини слагали висока надценка.

„Ние начисляваме малък процент печалба – 10 %, въпреки че разходите ни са се увеличили много. Ако преди 4 г. плащахме 1200 лв. месечно за ток, сега сметката е вече 9000 лв.“, заяви Крумов. (б.а.: Думите му обаче предизвикват съмнения, тъй като излиза, че 8 пъти скочил токът, което е невярно).

По думите му „истинският кашкавал“, който не съдържа консерванти, трябва да има по-светъл цвят. В магазините обаче често виждаме продукт с по-тъмен цвят.

И докато спекулата продължава да се вихри, доходите на българина остават ниски. Според икономистите на КНСБ за месечната издръжка на човек у нас са необходими 1351 лв., като в тази сума не са включени наеми и изплащане на кредити.

Още новини от деня – четете тук

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук