Кание Уест
на снимката: Кание Уест

Американският рап певец Кание Уест възнамерява да участва в президентските избори в САЩ през ноември 2020 г. като независим кандидат. Той разказа за своите намерения за политическа кариера в интервю за списание „Форбс“.

„Бих се кандидатирал от името на републиканците в случай, че го нямаше Тръмп. Ако Тръмп е в надпреварата, тогава ще участвам като независим кандидат“, заяви Уест.

Той отбеляза, че повече не подкрепя настоящия стопанин на Белия дом, въпреки че е бил негов привърженик през последните години.

В същото време рапарът подложи на сериозна критика кандидата на демократите, бившия вицепрезидент Джо Байдън, припомняйки думите му:

„Ако не гласувате за мен, вие не сте тъмнокож“, които бяха адресирани към афроамериканската общност. Според Уест подобни изказвания са проява на расизъм.

Певецът обяви, че за поста вицепрезидент е избрал своя приятел свещеника от щата Уайоминг Мишел Тидбол. Лозунгът на тяхната кампания ще бъде „ДА“, уточни Уест. Той заяви, че с намерението си да участва в президентската надпревара не желае допълнително внимание към своята личност в навечерието на излизането на новия му албум God’s Country.

Говорейки за външнополитически си курс, Уест отбеляза, че той още не е изработен, но възнамерява „да защитава Америка“. Той също така заяви, че „обича Китай“, а пандемията от коронавирус не се е случила по вина на китайците.

Намерението на Уест да се кандидати за президент стана известно на 4 юли. Певецът беше подкрепен веднага от собственика на „Тесла“ Илон Мъск. Изборите трябва да се проведат на 3 ноември.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!