Ейми Клоубъчар, Сенат, НЛО
На снимката: сенатор Ейми Клоубъчар /снимка: Ню Йорк таймс/

Секретните досиета с данни за НЛО, които САЩ имат, ще бъдат направени публични, ако сенатор Ейми Клоубъчар спечели надпреварата за Белия дом, съобщи самата тя , цитирана от „Екпрес“.

Сенаторката демократ от Минесота ще разкрие какво правителството на САЩ знае за НЛО. Та обеща да разбули мистерията с досиетата в интервю за „Конуей дейли сън“.

„Мисля, че не знаем достатъчно какво става. Аз не съм наясно какво се случва не само с тези свидетелства, но и с други – каза тя – и смятам, че едно от нещата, които президентът би могъл да направи, е да погледне в тях и да види какво има, какво казва науката и какво казват нашите военни.“

По думите и „интересна част от този отговор“ се крие във факта, че част от „тези неща“ /свидетелствата за НЛО – бел. ред./ са стари.

„…Така че защо да не може човек да види, да се представи част от това на обществеността, за да може сериозните журналисти като Вас, опитващи се да достигнат до дъното на истината, да могат да го видят?“

През октомври „Сън“ попита сенаторката от Минесота дали е запозната със случая на човек на име Дейвид Фейвър, който сензационно даде сведения за свое преследване с НЛО, докато е бил пилот на изтребител през 2004 година. Сенатор Клоубъчар обеща да поинтересува от случая и повтори решимостта си да направи това и в последното интервю.

Засега кампанията на сенатор Клоубъчар върви добре по отношение на набирането на финанси. За последната четвърт на 2019 година бе съобщено, че тя е събрала за надпреварата 11,4 милиона долара – два пъти повече от очакваната сума.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!