В село Болярино има засилено полицейско присъствие след инцидент, при който бизнесмен от селото прегази с товарен автомобил крадец във фермата си, съобщиха от МВР-Пловдив. На 60-годишния бизнесмен, който е кипърски гражданин, е повдигнато обвинение за умишлено престъпление, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Инцидентът е станал около полунощ на 11 май. Трима мъже от село Белозем навлезли в имота на кипъреца Димитракис Спирилис и при опит да откраднат животни или люцерна били забелязани от собственика.

Той ги подгонил с товарния си автомобил, като тримата побегнали в различни посоки. Настигайки единия от крадците, Спирилис го блъснал. 30-годишният мъж от ромски произход издъхнал на място.

Бизнесменът е в ареста за срок от 72 часа, а ако обвиненията срещу него се докажат, го грозят от 10 до 20 години затвор. Три буса жандармеристи пазят фермата на кипъреца, тъй като местни роми от Болярино заплашват, че ще я запалят. Димитакис Спирилис е обиран неведнъж от крадци, а преди три години е бил подпален и неговият дом.

Ромите неколкократно са осъждани за кражби. Убитият е излязъл от затвора през 2017 година, като има 14 присъди за кражби, а една е била именно в имота на кипърския бизнесмен. Разследването по случая продължава.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!