Кирил Петков
На снимката: Кирил Петков

„Аз вярвам, че на следващите избори с „Демократична България“ ще се явим с общи листи. Ние и ДБ ще сме основното ядро, но започваме да привличаме и доста граждански организации, които досега не са се обвързвали с политика. Видя се, че политиките и целите, които всеки от нас слага на масата, са общоприети и трябва да се случат“.

Това каза днес съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в ефира на БНР. Според него на изборите на 2 април социолозите да бъдат изненадани от резултатите на обединението, защото „ние сме единствената динамика в политическото пространство, където има съединение“:

„С ДБ правим едно ядро, което се надяваме да бъде не само снежна топка, а да бъде лавина“.

По думите му задачата на това обединение ще е в следващия парламент да има достатъчно хора с общи приоритети като съдебна реформа, по-добро образование, по-добро здравеопазване, антикорупция:

„Трябва да са ясни кои са целите и кои са приоритетите. И всички хора, които вярват в тези цели и приоритети, трябва да застанат рамо до рамо. Не може да се стои на неутрална почва вече“.

Петков посочи, че въпросът с БСП не е до харесване и нехаресване, а до изборите, които социалистите ще правят, „за да се дефинират от коя страна на бариерата са, защото в последния парламент направиха огромна стъпка назад, въпреки че бяха напреднали по време на нашето управление“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук