Петков
На снимката: Кирил Петков

Никой не стои зад нашия проект, сами сме го направили. Нито Румен Радев, нито Иво Прокопиев. Крайните решения се взимат от нас двамата с Асен Василев. Това заяви по бТВ Кирил Петков, бивш служебе министър и лидер на „Продължаваме промяната“.

Той каза, че познават всички хора, които са водачи на листите или са поставени под номер две в тях.

По-голямата част от тях са завършили тяхната програма – хора на по около 35 години от цялата страна. Става дума за около 671 души, за които те могат да гарантират, че са почтени, уточни Петков.

Той акцентира, че се се надява след изборите тяхната формация да обедини около себе си „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“, за да се извършат необходимите промени.

Коментирайки възможността за коалиция с ГЕРБ и ДПС Петков посочи, че са им поставили много високи изисквания, които са почти невъзможни за изпълнение.

Те трябва не само да признаят грешките си, като например раздавани милиарди без отчет и назначаване на свои хора по непрозрачен начин, но да са готови да призоват главният прокурор да подаде оставка и да подкрепят една съдебна реформа. А също така да се разграничат от всички провинили се, които да отговарят за своите деяния.

По отношение на ДПС Петков отбеляза, че не може цялата американска администрация начело с президента Джо Байдън да се е объркала като е санкционирала Делян Пеевски по Закона „Магнитски“, както продължават да твърдят от партията на Карадайъ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!