коронавирус

Изглежда, че болестта може да повтори излекуваните, тъй като 79-годишна жена, излекувана от COVID-19, беше повторно приета във великотърновската болница, след като състоянието й се влошило. За първи път жената дала положителна проба в началото на април. След отрицателен тест на 13 е април била изписана и поставена под домашна карантина, съобщава БНТ.

Преди няколко дни обаче отново е приета в болницата, а пробата й за коронавирус е положителна. В момента тя е настанена в изолирано отделение, а състоянието й е стабилно. Днес стана ясно, че три медицински сестри и един санитар от лечебното заведение са дали положителен резултат за COVID- 19. И четиримата са на домашно лечение с лека симптоматика.

През февруари емаше данни, че коронавирусът повтаря някои от излекуваните. Китайските лекари са регистрирали 195 случая на повторно заразяване в Ухан (централна провинция Хубей). Тези данни са предоставени от доклад, публикуван на 24.02 от Държавната комисия по хигиена и здравеопазване на Китай. Документът не уточнява каква може да е причината за повторното заразяване.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!