Принц Филип и кралица Елизабет II
на снимката: Принц Филип и кралица Елизабет II

Почти два месеца след смъртта на херцога на Единбург, някои подробности за неговото наследство започнат да излизат наяве, съобщава „Венити Феър“. Съвсем очаквано, повечето от имотите му ще отидат при вдовицата, кралица Елизабет II, но изглежда, че консорта е оставил щедра сума пари на онези служители на двореца, които са били близо до него в последните моменти от живота му.

Това разкри източник от Бъкингам пред вестник „Сън“. „За разлика от други членове на кралските фамилии, принц Фелипе ще бъде щедър с тримата мъже, които се грижеха за него“, казва източник от двореца. „Това са неговият личен секретар, бригадир Арчи Милър Бейкуел, неговият паж Уилям Хендерсън и икономът му Стивън Ниедохадло“.

Тримата мъже бяха част от антуража, който дефилира зад ковчега на херцога на Единбург на погребението му, проведено на 17 април в замъка Уиндзор. Милър Бейкуел беше неговата дясна ръка повече от десетилетие, докато Хендерсън и Ниедохадло се редуваха да прекарват време с него в „Wood Farm“, селската къща в Сандрингам, в която той се премести, след като се пенсионира през лятото на 2017 г. След пандемията, двамата му помощници също се грижеха за него в замъка Уиндзор, където беше уединен с Елизабет II, а Хендерсън остана до него през последните два дни от живота му, съобщават различни медии.

Източникът на „Сън“ разкри още, че принц Филип е инструктирал децата си, принцовете Чарлз, Ан, Андрю и Едуард, да „вземат каквото поискат“ от колекцията от 13 000 книги, които се намират в библиотеката на Бъкингамския дворец. Завърнал се в замъка от лондонската болница, където беше приет, херцогът на Единбург се посветил на подписването на някои от портретите си, за да ги даде на персонала, който се грижел за него.

Що се отнася до възможността принц Филип да лиши от наследство внука си Хари като наказание за последните му нападения срещу британското кралско семейство, източникът от Бъкингамския дворец го отхвърля. Херцогът на Единбург, обяснява източника пред „Сън“, е уредил каква сума иска да остави на внуците си „отдавна“. Принц Филип, от друга страна, не беше от хората, които биха наказвали внука си за лошо поведение. Той беше много честен, справедлив и очарователен. И не се обиждаше на никого”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук