Вероятно всяка вечеря, на която присъстват Кейт, Уилям, Меган и Хари е много по-луксозна от която и да е от нашия живот.

Кралските тържества изглеждат повече от бляскави. Но не бива да забравяме, че има определени правила, които трябва да се спазват по време на една вечеря с кралското семейство. Някои от тях са очевидни – например, как да държите правилно приборите си. Но има други, за които може и да не сте чували.

Една кралска особа никога не трябва да „обявява намеренията си”, когато стане от масата, за да отиде до тоалетна. Вместо това, трябва да кажат „извинете” и да тръгнат,

Ако все пак искат да си доядат храната, когато се върнат, трябва да кръстосат ножа и вилицата си.  Това е ясен знак за прислугата, която знае, че не трябва да раздига чинията на кралската особа.

Ако са приключили с яденето, когато стават трябва да поставят приборите си под ъгъл, като дръжките трябва да сочат долната част на чинията (ако си представим, че чинията е часовник, приборите трябва да сочат 4:20).

Ето още някои интересни правила:

Вечерята с кралицата е строго формална – тоест, никой не отива, за да яде, докато не се облече строго официално.

На масата, кралската фамилия сгъва салфетките си на половина и когато им потрябват, използват вътрешната част от сгънатата салфетка.

Кралицата първо одобрява менюто. Тя получава списък с храни, които готвачът си е наумил да сготви за седмицата, от които да си избере.

Кралицата обича здравословната храна на вечеря. Затова на масата й не присъстват картофи, ориз или паста.

Има цял екип от хора, които настаняват гостите по време на официалните вечери.

Докато яде първото си блюдо, кралицата разговаря с човека отдясно. Когато се сервира второто ястие, тя се обръща към човека отляво.

Когато кралицата се нахрани, всички спират да ядат.

Никой не напуска масата, докато кралицата не се нахрани.

Тя обаче е много съобразителна и винаги оставя някакво количество храна в чинията си, за да може вечерята да продължи достатъчно дълго, че всичките й гости да се нахранят.

Има правилен начин да се държи чаша за чай. Кралският протокол гласи, че чашата се държи с палец и показалец в горната част на дръжката, а ако е необходимо се добавя и средния пръст .

Кучетата на кралицата ядат само гурме.

В двореца не се яде чесън.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!