Сергей Лавров
на снимката: Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров

Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров заяви, че двупартийната система в Съединените американски щати е претърпяла провал, предава ТАСС.

Според него Демократите все още не са готови да приемат резултатите от последните президентски избори.

Лавров изрази подобно мнение в сряда, по време на Форума на младите дипломати от Азиатско-тихоокеанския регион, който протича в рамките на Източния икономически форум.

„Струва ми се, за съжаление, че двупартийната система, която съществува в САЩ се провали. Демократическата партия и досега отказва да приеме резултатите от президентските избори и с всички сили се опитва да обясни, че ако не беше руската намеса, то щеше да победи кандидатът на демократите“, каза първият дипломат на Руската федерация.

Лавров отново подчерта, че обвиненията по адрес на Русия за кибер нападения преди изборите в САЩ „не са подкрепени от нито един сериозен факт“.

„Американските политици представят страната си толкова слаба и беззащитна, че според тях няколко хакери са в състояние преобърнат хода на историята на Съединените щати“, отбеляза руският външен министър.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук