Лили Иванова

Лили Иванова подари песента си „Сенки в нощта“ на лауреата на “Пирин фолк”.  Дует Ритон му подариха песните си „Цяла нощ“, „Само ти и аз“. „Татковина“ е заглавието на най-новото попълнение в репертоара на младия певец. Композицията е дело на рок легендата Илия Ангелов – вокал на любимата на няколко поколения група “Диана Експрес”. Текстът е написан от вече бившия кмет Йордан Маринков.

Видеоклип на 2236 метра височина

Преди време певецът записа и нов видеоклип по песента „Благословен“.  С нея преди време той се представи успешно на тазгодишното издание на фестивала в Сандански. Видеоклипът е заснет на надморска височина от 2236 м., на езерото в подножието на връх Безбог в Пирин, което наскоро бе обявено за най-посещаваната планинска дестинация това лято.

Легендата за бог Перун

Според легендата бог Перун имал хубава дъщеря, която живеела край Самодивските езера. В съседния циркус живеел бог Бес, който решил да грабне хубавицата. Брат ѝ Дженгал научил за намеренията му и го подгонил, докато накрая не го настигнал на връх Безбог. Там го убил и го затрупал с камъни – камарата създава точно такова впечатление.

Сигнал за бомба

Точно на този фон Валентин Велчев пее „Яз сум слободен и благословен в тая земя да живея за нея“. Любопитното е, че само ден преди снимките природният парк бе отцепен от органите на МВР и Министерство на отбраната заради сигнал за бомба. Оказа се, че е открит стар невзривен боеприпас, който е бил корозирал, а след това закаран при засилени мерки за безопасност на военен полигон за обезвреждането му.

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!