електронно гласуване

В 6,45 ч събират членовете на СИК в утрешния избрен ден. Секционните избирателни комисии отварят точно в 7 ч сутринта. Те ще обслужват гражданите до 20 часа утре.

Инструктаж на членовете

Членовете на секционните избирателни комисии бяха събрани днес за инструктаж и подготовка на секциите за утрешния ден. „Преди изборния вот се приемат бюлетини, електронна машина за гласуване, списъци. Урните се подготвят, лепят се табелки за вход и изход. Членовете се запознават с образец на бюлетината с надписи на всички партии.

 Как се зачертава, с  V или X?

Поставят се информационни табла с инструкции и образци как се зачертава.  С V или X? Ввъзможни са и двата знака за зачертаване на избора на гласоподавателя. Зачертаването става само и единствено със син фимикал. Заради епидемичната ситуация няма да има химикал в утрана.

Дезинфекцират химикалки

Членовете на комисиите ще подават лично химикалите на гражданите, след което ще ги дезинфекцират пак.Членовете на избиратентите комисии трябва да наброятат 7 души, но е възможно и да са по-малко, съобщиха от СИК. Те се състоят от председател, заместник-председател, секретар и четирима членове. Първите трима са представители на различни партии и те носят отговорността за транспортирането на бюлетините до централната избирателна комисия след края на изборния ден.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук