Луфтханза, самолет

Заради пандемията най-голямата германска авиокомпания „Луфтханза“ ще съкрати 29 000 работни места до края на тази година.

Рекордни загуби

Авиокомпанията ще намали общия брой на персонала до 100 000 чрез съкращения, доброволни напускания и договори на непълно работно време. Част от служителите ще трябва да приемат по-ниско заплащане.

До края на третото тримесечие загубите за германския авиопревозвач възлизат на 5 милиарда и 600 млн. евро. Поради огромните загуби се наложи „Луфтханза“ да бъде спасена от фалит от държавата.

Премахва се безплатната храна на борда

Миналият месец „Луфтханза“ съобщи, че премахва безплатната храна на борда на самолетите си от пролетта на 2021 г. Членът на борда на компанията Кристин Фьорстер, която отговаря за кетъринга по време на полети съобщи, че „Луфтханза“ ще предлага храна и напитки на пътниците, но не безплатно.

Според сегашните правила, ако времето на полета е по-малко от 65 минути, пътниците на „Луфтханза“ получават зърнени десерти, от 65 минути до 3 часа – сандвичи и над 180 минути полет – топла храна. В същото време клиентите получават безплатни напитки при полети с продължителност над 50 минути.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук