Омбудсманът Мая Манолова обясни пред журналисти преди заседанието на работната група към МТСП, която изготвя проекта на Закон за хората с

Омбудсманът Мая Манолова обясни пред журналисти преди заседанието на работната група към МТСП, която изготвя проекта на Закон за хората с увреждания, че досега изработеният законопроект за хората с увреждания е имитация на реформа.

Припомняме ви, че омбудсманът внесе в парламента законопроект за личната помощ, който изработи съвместно с майки на деца с увреждания. Общественият посредник заяви подкрепата си и за другите два проекта – на Закон за хората с увреждания и на Закон за социалните услуги, и ще следи те да бъдат приети в разумни срокове от Народното събрание, каквото е и искането на хората с увреждания.

Днес Манолова обяви, че тя като омбудсман няма да бъде съучастник в правенето на такъв тип реформи.
„До този момент законопроектът е преписан на близо 70% от стария. Не фигурира никъде индивидуалният подход към всеки един човек с увреждания“, заяви тя.

„Отново средствата ще бъдат раздавани на калпак, а не според нуждите на хората“, каза Манолова. Майките на деца с увреждания, които подкрепят омбудсмана обещаха, че ще започнат брутални протести в края на юли месец, ако законопроектът не бъде внесен в НС.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук