манолова кабинет
На снимката: Омбудсманът Мая Манолова

„Не е логично президентът да връчи третия мандат на най-малката парламентарна група. Да, ние сме активни, ние сме работливи, ние можем да носиm отговорност, но не смятам, че е нормално зад гърба на най-малкия да се скрият големите”. Това каза Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!”.

„И по време на консултациите заявих, че всъщност неговото решение би следвало да бъде съобразено с вота на българския народ”, припомни тя.

За това дали биха подкрепили кабинет на БСП, Манолова заяви, че хипотези няма да коментира. „Ние сме казали ясно: правителство на промяната. Това означава кабинет, предложен от Слави Трифонов или от Демократична България”, заяви тя.

Решението за връщане на мандата е на „Има такъв народ” и на Слави Трифонов. Това е негово решение, с негови мотиви, които очакваме да чуем и при конституционната процедура при президента. „Да, ние сме заявили още в предизборната кампания, че бихме подкрепили кабинет на промяната, в който да бъде сформиран по предложение на някоя от партиите от досегашната извънпарламентарна опозиция, демократичните субекти, с които имаме общи приоритети”, каза тя.

Вотът на българския народ каза точно това, че хората не искат управление на партиите от статуквото, а искат кабинет на промяната. Ние стоим зад това искане на българските граждани”, заяви Манолова.

Манолова се обърна към народните представители, към ръководството на НС, към председателите на парламентарни групи „освен да се занимават с получаване и връщане на папки с мандати” да се заемат с това, за което бяха избрани да влязат в НС – с проблемите на българските граждани. „За това сме изпратени там”, каза тя.

Мая Манолова изрази съжаление, че не вижда в програмата на НС, нито на парламентарните комисии, важните за гражданите теми.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!