стани богат

Най-голямата измама в телевизионния формат „Стани богат“ завършва с арест. Мини сериал показа скандалния случай. Лентата е заснета по действителни събития, които са се случили в британската версия. „Аферата „Стани богат“, базиран на най-скандалния случай в над 22-годишната история на телевизионната игра.

Сериалът разказва за Чарлз Инграм – бивш майор от британската армия, който предизвика огромен скандал, след като печели 1 милион паунда в „Стани богат“, но след това е уличен в измама.

Майор Чарлз Инграм изобщо не си пада по викторини, но за съпругата му Даяна и зет му Ейдриън това е начин на живот. Двамата сбъдват мечтата си и участват в легендарното шоу „Стани богат“, но се провалят и отпадат твърде рано. Единственото, което им остава, за да се избавят от затрудненото си финансово положение, е да запишат нищо неподозиращия Чарлз.

Бившият майор е избран и се принуждава да се появи в ефир, но в първата вечер от играта си (9 септември 2001 г.) се справя изключително посредствено. Във втората вечер обаче Чарлз минава с лекота през всички въпроси и печели голямата награда от 1 милион паунда. Продуцентите намират „знанията“ му за съмнителни и ги свързват с невиждан досега опит за измама, свързан с покашляния от публиката.

Продуцент в първите години на телевизионния формат е Колман Хътчисън. Той си спомни за случая с Чарлз Инграм и как са го хванали, че мами.

„Държеше се много по-различно от повечето участници. Когато другите стигнат 12-и, 13-и, 14-и въпрос, ако не са напълно уверени в правилния отговор, се отказват и вземат парите, защото иначе ще изгубят много голяма сума. Той започна около 12-и въпрос, при появата на който каза „Не знам отговора на въпроса“. Вече беше изчерпал жокерите, но

каза „Нека си помисля“ и започна

да изрежда отговорите. „Може би е този, не мисля, че е този“ и все си мислехме, че няма да поеме риска, защото има опасност да изгуби толкова много пари. А той поемаше риска и все успяваше. Едва при повторно преслушване на записа още същата вечер започнахме да забелязваме нещо странно. Някой кашляше в публиката! Той казваше, че не е убеден кой е отговорът и казва „Не смятам, че е А, не съм сигурен за Б…“ и се чуваше кашляне. Някой в студиото кашляше, когато споменеше верния отговор. Обадихме се в полицията. Имайте предвид, че по онова време наградният фонд се събираше от аудиторията. Когато се опитваха да се запишат за участие, плащаха по една лира. И тези милион лири награден фонд бяха набрани от средствата на публиката. Трябваше да има справедливост. Заведохме дело, осъдиха го и както се казва – останалото е история“, сподели той през септември в ефира на bTV.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук