Меглена Кунева и цялото ръководство на „Движение България на гражданите” подават оставки. На брифинг, след Изпълнителния съвет на партията, Кунева обясни, че оставката е необходима, за да бъде споделена отговорността от загубата на изборите на Реформаторския блок.

Кунева каза, че остава „силно ангажирана” с ДБГ.

„Искам да дам път на хора, които правят своите уверени крачки в политиката от началото на създаването на ДБГ”, заяви Меглена Кунева.

До избора на ново ръководство, зам.-председатели на партията ще са доскорошните народни представители Димитър Делчев и Антоний Тренчев.

Новият зам.-председател Димитър Делчев направи анализ на отминалите избори. Той отдаде слабия резултат на две причини – неучастието на „Реформаторски блок-Глас народен” в корпоративния вот и разделеното явяване на партиите в дясно.

От своя страна Антони Тренчев упрекна партиите за непрозрачните преговори, които се водят за създаването на следващото коалиционно правителство.

Това е поредната оставка в партия от Реформаторския блок. На 28 март председателят на СДС Божидар Лукарски, заедно с цялото ръководство на партията, също подадоха оставка заради поражението, което претърпяха на изборите.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук