Евгений Кънев

В ранните часове на деня чета отзивите под постовете на демократични политици.

Обиди, ругатни, подигравки, дори закани.

И дори 50% да са тролове, то другите 50% показват духовната нищета и интелектулното дъно на нацията.

И защо? Защото тези политици са дръзнали да предлагат промени в държавата, които да подобрят живота на тези хора. А пък те си искат Боко или Копейкин, който да ги оправи.

Тези хора – а несъмнено в България са милиони – нямат нужда от факти. Тях разумно и спокойно говорене не ги впечатлява, нито решения на проблеми.

За тях:

– Промяната е донесла инфлацията и високите цени.

– ДБ предизвикват Путин да ни нападне, защото Щатите предупредили Путин срещу ядреното оръжие, а ДБ е за НАТО

– Кирил Петков е забогатял от комисиони от пак руски газ, а Христо Иванов от Америка за България

– Коалицията на ПП и ДБ е сринала България с цени и инфлация, а те за някаква Добринка плещят и т.н.

И какво излиза – че от разумно поведение и решения на проблеми може да бъде докосната една все по-оредяваща мислеща част от обществото.

Другата все по-голяма част е неосъзната жертва на хибридна кремълска, а и местна герберска и “възрожденска” пропаганда – чрез която намира обяснение за реалните проблеми и “виновниците” за тях. Сякаш пак витае духът на есента на 1994 г: пак безпътие, високи цени, липса на надежда – и народът повярва на червено-мафиотската пропаганда, че виновникът е управлявалият преди година СДС. И гласува масово за ..Жан Виденов. За да дойдат след това хиперинфлацията, банковите фалити и заплатите от по 2 долара. И чак тогава Промяната.

Мислещ човек наистина не вижда разлика в тандема ГЕРБ-Възраждане. Заедно във Варна на избори в началото на “възрожденския” проект, заедно махат украинското знаме от Софийска община, заедно гласуват в парламента, по един и същ начин тролят и правят трафик в Интернет…

Само са си разпределили ролите:

ГЕРБ атакуват отдясно и от запад, че Промяната и ДБ са леви, заради БСП – че обслужват Кремъл, че са довели инфлацията. А Възраждане от ляво и от Изток- че са превърнали България в американска колония и че се отчитат в американското посолство.

ГЕРБ – че Промяната не правила нищо за Украйна, а Възраждане: че САЩ ще ни вкарат във война, ако ПП и ДБ са във властта.

Менгемето ГЕРБ – Възраждане.

И народецът ни кълве ли, кълве.

Не само в България, а и в много страни в Европа, както при всяка остра криза крайнодесните/левите вдигат популистка вълна с лесно посочване на проблеми и виновници и предлагат рецепти за бързи… катастрофи. И ние не правим изключение.

Затова в оставащата седмица демократичните партии следва да не позволяват възраждане на стари спасители – които причиниха КОВИД катастрофата и сегашната безпътица. Или спасяването ни от нови “възрожденци”: най-вече от Европа и превръщането ни в източна сатрапска колония от дребни мошеници.

Предизвикайте положителна емоция, успокойте страховете, покажете лидерство!

И не на последно място – не оставяйте троловете и скудоумието да шетат под постовете ви!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук