Обама
Мишел Обама заклейми президента Тръмп

В емоционална реч в началото на кандидатпрезидентската надпревара в САЩ бившата Първа дама Мишел Обама заяви подкрепата си за кандидат-президента Джо Байдън и обяви Доналд Тръмп за некомпетентен президент, който проявява „пълна липса на емпатия“. Това бе изречено в обръщението й към аудиторията на онлайн стартиралата конвенция на демократите в САЩ, съобщи Би Би Си.

„Всеки път, когато търсим в този Бял дом някакво лидерство, утешение или някаква подобие на стабилност, това, което получаваме е хаос, разделение и пълна липса на емпатия – твърдо заяви съпругата на бившия президент Барак Обама – Нека бъда толкова честна и ясна, колкото е възможно. Доналд Тръмп е грешен президент за страната ни.“

На онлайн конференцията с предварително записани речи действащият президент бе обвинен за разрастването на кризата с коронавируса. Вчера президентът на САЩ заяви, че ако спечели, Байдън ще „унищожи сегашното безпрецедентно икономическо възстановяване“ на САЩ. Той добави, че ако демократът Джоузеф Байдън победи в предстоящите президентски избори, САЩ ще станат „скучна социалистическа страна“. Водещият на конференцията на демократите обаче заяви, че икономиката на САЩ „се влачи“ именно заради факта, че действащият президент е омаловажил опасността от пандемията.

Мишел Обама обвини администрацията на Тръмп, че все още се отнася с насмешка към възприемането на факта, че „животът на чернокожите има значение“.

Същевременно тя описа кандидата Байдън като „дълбоко достоен човек“ и изтъкна управленския му опит като вицепрезидент на нейния съпруг.

„Трябва да гласуваме за Байдън все едно живота ни зависи от това“ – призова бавшата Първа дама в своята реч. Тя носеше огърлица с надпис „Гласувай!“.

Кандидатурата на Байдън бе подкрепена и от неговия главен съперник във вътрешната кандидатска надпревара на демократите – Бърни Сандърс. Той заяви в посланието си, че при тези избори залогът е бъдещето на „нашата демокрация, нашата икономика и нашата планета“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!