Дмитрий Назаров
Шеф Виктор Петрович го глобиха за антивоенна песен.

Тверският съд в Москва глоби популярние и обичан от нормалните руснаци актьор Дмитрий Назаров с 50 000 рубли (630 долара) – за „Дискредитация на руската армия (чл. 1 ал. 20.3.3). Това съобщава изданието „Новая газета Европа“, цитирайки пресслужбата на съда.

Глобата (присъдена задочно) е заради изпълнението пред камера на свръхизвестната в Русия песен от времето на комунизма „Хотят ли русские войны“ („Искат ли руснаците война“). Видеото е публикувано в собствения му ютюб канал. Самият актьор не присъства в съда по обясними причини – неотдавна той се махна от Москва и замина за Франция заедно с жена си. На съдиите той предал чрез адвоката си, че не чувства никаква вина. Песента е по стихове на поета Евгений Евтушенко.

В началото на януари стана известно, че Назаров и съпругата му – заслужилата артистка на Русия Олга Василиева, са уволнени от Московския художествен театър „А. П. Чехов“. Самият Дмитрий Назаров тогава разказа в интервю, че директорът на театъра Константин Хабенский ги помолил с жена му да напуснат доброволно. След като не го направили, Хабенски ги уволнил.

В театъра „Чехов“ Назаров работеше от 2002 г., а жена му – от 2005 г. Още в началото на войната в Украйна той публиква в свой ютюб канал видеа, в които изпълнява антивоенни песни и стихотворения, често заедно със съпругата си, както е в осъденото видео.

Освен в театъра, 65-годишният Назаров се е снимал в над 80 (!!!) филма, като особена популярна стана ролята му на мустакатия шеф-готвач Виктор Петрович в прославения сериал „Кухня“ и неговите производни, излъчвани в България и досега.

Още новини за култура – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук