Навални

Затвореният руски опозиционен лидер заяви, че е обвинен в нарушаване на незначителни правила в затвора, което може да го изложи на допълнително наказание.

Руският опозиционен лидер Алексей Навални заяви в понеделник, че се страхува да не бъде пратен в карцера. Причината са няколко леки нарушения на правилата на затвора, заради които е получил предупреждения.

Навални заяви в публикация в Instagram, че е получил шест забележки за две седмици и че две технически забележки биха били достатъчни технически, за да може трибуналът на затвора да изпрати затворник в карцера.

„Условията там са близки до изтезания“, пише в публикацията.

Някои от нарушенията, изброени от Навални, включват ставане от леглото 10 минути преди определеното време, отказ за гледане на видеолекция и обличане на тениска по време на среща с адвокати.

Миналата седмица Навални заяви, че страда от силни болки в гърба и изтръпване на краката си и се оплака, че медицинският персонал е пренебрегнал правилното му лечение.

Откакто е преместен в Наказателна колония № 2 в Покров, Навални също така направи няколко несериозни изявления, които оприличават рутинната му затворническа дейност на тази на штурмовак във филмите „Междузвездни войни“.

В понеделник той се пошегува, че саундтракът към престоя му в затвора е „Bad Guy“, хит на американската поп певица Били Айлиш.

Навални беше арестуван при завръщането си в Русия в средата на януари от Германия, където прекара месеци, възстановявайки се от почти фатално отравяне с нервнопаралитичен агент през август, за което обвини Кремъл.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!