Парламентът да потърси отчет от правителството в какво състояние оставя държавата след 4-годишното си  управление. За това призова от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова при старта на последната сесия на 44-тото Народно събрание.

В декларацията от името на парламентарната група на социалистите лидерът им определи управлението на ГЕРБ като некомпетентно и корумпирано.

„Има три картини от последните месеци, които без думи обобщават всичко за управлението на ГЕРБ. Първата – чекмеджето с парите и пистолета. Втората – свлачището към Рилския манастир, само дни, след като премиерът се похвали и откри ремонта. Третата – потопена под вода половин България. Тези три картини показват безхаберие за хората, некомпетентност, корупция и безнаказано, каза Нинова.

Лидерът на социалистите обяви, че след изборите ще има промяна.

„Пропиляхте последните 11 години за България, не може да ви позволим да пропилеете и следващите 11“, обърна се Нинова към управляващите.

Следващите месеци се залага бъдещето ни за десетки години напред. В плана на управляващите е предложено още от същото, каза Нинова.

„За тези четири години, уважаеми управляващи, вие продължихте да развивате две държави България – една телевизионна и една реална. От екраните чухме, че сме държавата с най-нисък дефицит в Европа, но реалната държава я оставяте с 40 млрд. дълг. Оставяте я с факта, че сме най-бедни в Европа и с най-големи неравенства“, разкритикува още управляващите Корнелия Нинова.

От парламентарната трибуна лидерът на БСП обеща социалстите да работят за честни  и прозрачни избори и напомни, че промяната е възможна, само хората трябва да я поискат.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!