регистрирани заразени коронавирус

Нов щам на коронавируса, устойчив на ваксини, открит в Япония. Мутацията, наречена „Eek“ – E484K, е открита при 10 от 14 души с направени тестове в Медицинската болница в Токио и денталния университет. Тя е резистентна на защитата на ваксините, което притеснява учените. Тестовете на 10-те пациенти са извършени през март, информира Ройтерс.

Щамът е внос от чужбина

Щамът е открит при хора, които не са пътували наскоро в чужбина, нито са съобщили за контакт с хора, които наскоро са се завърнали от други страни. В момента Япония е изправена пред нова пандемична вълна и рязко увеличаване на броя на случаите с щам COVID-19.

Зараза расте преди Олимпиадата

Точно преди Олимпийските игри, планирани за юли тази година, заразата расте с неукротими темпове. Здравните експерти са особено загрижени от разпространението на мутантни щамове, а ваксинацията сред населението все още не е започнала.

В Токио са докладвани 446 случая на инфекция с щам  SARS-CoV-2, което е тревожно за японците, дори и да е много по-ниско ниво от 2 500, регистрирани през януари. В Осака са докладвани 666 случая.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук