Антарктида
Пореден тайнствен обект на Антарктида

„Гугъл мапс“ даде възможност да бъде направено поредното странно откритие на Антарктида – ледения континент, за когото повечето от любителите на мистерии вярват, че крие много загадки. В края на миналата и началото на тази година по същия начин там бяха открити непознати структури, а наскоро потребител в „Ю тюб“, изпрати координати на зона между Антарктида и Нова Зеландия, където твърди, че могат да се видят останки от огромен кораб, замръзнал между айсбергите. На увеличение се вижда, че един обект прилича действително на формата на кораб – с кил, палуба и дори комини, а инструментът на „Гугъл“ за определяне на размер показва, че дължината му е около 120 метра, съобщи „Мирър“

Според коментарите, ако това действително е кораб, освобождаването му от леда ще изисква колосални усилия. Повечето от виделите изображенията са съгласни, че обектът много прилича на кораб и подчертаха потайностите, които крие Антарктида. Разбира се, не липсваха и обвинения към правителствата, че крият информация за извънземен живот.

„Арогантността им ще ги доведе до падение, когато извънземните решат да се разкрият без да искат одобрението на някое от земните правителства“ – писа един от потребителите.

Има и версии, че откритието може да е във връзка с твърденията, че някакви огромни кораби са били строени за опазване на световния елит в случай на глобален катаклизъм, както бе във филма „2012“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!