Нови обвинения в сексуален тормоз се появиха срещу подалия оставка министър на отбраната на Великобритания Майкъл Фалън, пише британската преса. Журналистката Джейн Мерик е уведомила „Даунинг стрийт“ 10, че Фалън е опитал да я целуне. Инцидентът е се случил през 2003г. след работен обяд между двамата. По данни на в. „Сънди мирър“, именно сигналът от Мерик е бил решителен за внезапната оставка на бившия министър.

Фалън се отказа от поста си в правителство на 2 ноември, след като стана ясно, че през 2002г. е поставил ръка на коляното на журналистката Джулия Хартли-Брюър.

Той призна, че поведението му не е съответствало на стандартите и статута му. Срещу първия министър на страната Деймиън Грийн вече тече разследване за сексуален тормоз. Полицията е открила материали с порнографско съдържание в служебния компютър на Грийн. Уликите ще бъдат представени пред етичната комисия в британския парламент, която разследва жалба на Кейт Малтби, служителка в аналитичен център на консерваторите.

На фона на сексскандалите, които „тресат” британския парламент, премиерът на страната Тереза Мей обяви в събота, че въвежда нов етичен кодекс за всички депутати и представители на Консервативната партия, на която тя е лидер.

Това поредната мярка на фона на множащите се твърдения за случаи на непристойно поведение, включително тормоз и сексуален тормоз, в британския парламент, отбелязва „Ройтерс”.

Освен към Фалън, обявинения им има и към Стивън Краб, който е бивш министър и кандидат за лидер на консерваторите. Той е изпращал на сексуално изявени послания на 19-годишно момиче, кандидатствало за работа в кабинета му, но не получило позицията.

А парламентарният зам.-държавен секретар по международната търговия Марк Гарниер, е обвинен, че е изпращал секретарката си да купи секс играчка на жена му. Гарниер към момента отрича твърденията.

Свързани статии:

CNBC: Забравете за Брекзит, секс скандал „тресе” британския парламент

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!