На снимката: Служебният здравен министър Илко Семерджиев предава поста на новия министър на здравеопазването Николай Петров

Тук съм в качеството на експерт, за да изпълня политическата програма на правителството, което ме е упълномощило за това. С тези думи новият министър на здравеопазването ген. майор проф. Николай Петров обобщи плановете си за поста в третия кабинет на Борисов. Той коментира още, че има идея за състава на кабинета си и зам.-министрите, но чака одобрението на премиера, за да съобщи имената.

Документ с отчет на всичко свършено в тримесечния мандат на служебния екип и още един – с препоръки какво започнато има да се довършва е представил вече бившият здравен министър Илко Семерджиев. След церемонията в Министерския съвет двамата се срещнаха в кабинета на ръководителя на здравното ведомство и срещата им на четири очи продължи повече от час преди да пристъпят към официалната част.

На въпрос от журналисти как се е съгласил да поеме поста и имало ли е влияние от страна на президента Румен Радев, проф. Николай Петров заяви, че е поканен от премиера Бойко Борисов, а останалото е извън темата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук