Граница Гърция

В Гърция транспортът е блокиран заради 24-часова стачка срещу предложенията на управляващите за промени в трудовото законодателнство, съобщават световните агенции. Организатор на общонационалният протест са синдикатите и опозиционните партии.

Консервативното правителство на Киракос Мицотакис внесе в парламента промени в трудовото законодателство с мотива, че са в подкрепа на правата на работещите. Тълкуването на синдикатите и опозицията обаче е, че се прави опит за въвеждане по-лесно уволнение на всеки работещ както в частния, така и в държавния сектор.

Стачката започна тази сутрин и засегна силно транспорта – железничарите спряха влаковете във всички направления, фериботите остават на котва. Стачкуват и авиодиспечерите, което отменя полети към гръцките летища. Отменени са десетки вътрешни полети, както и полетите по линията Атина-Скопие-Атина и Атина-Ларнака-Атина.

През определен интервал спира и градския транспорт.

Опозиционните партии приканват хората да се включат хората в масови демонстрации въпреки епидемичната обстановка с искане правителството да оттегли промените в трудовото законодателство.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!