Петер Казимир

Словашката прокуратура потвърди в сряда, че членът на ЕЦБ и управител на Словашката централна банка Петер Казимир е бил обвинен в престъпление, свързано с корупция и взимане на подкуп, предаде БНР.

„Прокурор в специалната прокуратура повдигна на 8 октомври обвинения срещу Петер Казимир за престъпления, свързани с корупция“, заяви говорителката на специалното обвинение Яна Токолева, съобщава Ройтерс.

„Като се има предвид ранният етап на наказателното дело, в момента няма да даваме допълнителна информация“, посочи още тя.

Управителят на Словашката централна банка беше обвинен в подкуп и корупция, но отрича подобни нарушения и ще се защитава срещу обвиненията, заявиха Казимир и неговият адвокат ден по-рано.

„Не се чувствам виновен за никакво престъпление“, каза Казимир, който беше и министър на финансите, преди да заеме ръководния поста в централната банка през 2019 г.

Казимир оспори обвиненията, като заяви, че фактите са „неверни“ и че прокурорите „нямат потвърдителни доказателства“. Освен това той твърди, че не знае, че е нарушил законите на страната.

Обвиненията са в резултат на разследване срещу бившия ръководител на данъчната администрация на Словакия, който също така е обвинен в няколко различни случая на корупция.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук