Антон Славчев
На снимката: Антон Славчев

От днес Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е с нов председател.

Временно поста заема досегашният заместник – председател Антон Славчев, а Сотир Цацаров се връща в  прокуратурата, която ръководи седем години до избора на Иван Гешев за главен прокурор.

Антон Славчев за втори път оглавява временно комисията. Той беше начело на КПКОНПИ и през 2019 година след скандала с терасата на тогавашния председател Пламен Георгиев.

Смяната на Сотир Цацаров беше един от приоритетите, около които се формира настоящата четворната управленска коалиция. Тази смяна трябваше да стане чрез закон, но такъв все още не е внесен за обсъждане в Народното събрание.

Славчев е завършил висше военно транспортно училище „Тодор Каблешков“  гр.София и Великотърновски университет  „Св.св. Кирил и Методий“, специалност „Право“. Има дългогодишен стаж в системата на МВР. В периода 2008 г. до 2018 г. е служител на Държавна агенция „Национална сигурност“. От месец април 2018 г. е избран от Народното събрание на Република България за Заместник-председател на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Повече по темата – прочети ТУК

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук