Гълъб Донев и Иван Демерджиев
На снимката: Гълъб Донев и Иван Демерджиев

„Миналата година показахте, че е възможно ограничаване на купения и контролирания вот, както и различни изборни злоупотреби. Правителството ще направи всичко необходимо, за да се постигне единодействие в борбата с купения вот“. Това заяви днес на съвещанието на политическото и професионално ръководство на МВР в Главна дирекция „Национална полиция“ служебният министър-председателя Гълъб Донев.

От своя страна служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обясни, че съвещанието е добра възможност за обсъждане на приоритетите и целите на МВР. „Ще изисквам в министерството да се ръководим от законност в действията на всеки служител. Превенцията на всякакви форми на престъпления е наша важна цел. Борбата с контрабандата и конвенционалната престъпност също са наши приоритети. Ние сме разработили мерки за пътна безопасност, с които ще бъдете запознати. Ситуацията с пътните инциденти е сериозна. Има указания по места да се издирят точките на конфликти за битовата престъпност. Ще се издирват данни за налично незаконно оръжие. Приоритет остава и противодействието на незаконната миграция. Ще вземем всички мерки да задържим и подобрим положението на границата, за да не преминават нелегално мигрантски потоци“, посочи той.

„Изборният процес трябва да протече спокойно и сигурно. Ще използваме целия натрупан опит от предходните два служебни кабинета, като този път ще изисквам да вложим всички усилия в разкриването на лицата, които стоят зад порочните практики“, каза още министърът на вътрешните работи.

По думите му са предприети конкретни действия за подобряване на условията за труд в МВР. „Ще предприемем всичко необходимо да изпълнявате функциите си, ще изискваме резултати. Това е мотото на нашата работа. Ако успеем да се справим със задачата да имаме резултати, доверието на обществото ще се усети по улиците“, уверен е Демерджиев.

Още новини от деня – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук