Проф. Велислав Минеков и адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от „Отровното трио и гражданите“ стартираха платформа за застъпници на предстоящите избори „Мутри, вън!“ 

„Всички трябва да бъдем пазители на изборните резултати, за да спрем измамите, манипулациите при роенето на бюлетините и опитите за купуване на гласове. Мутрите са във властта и точно те ще правят изборите“, пишат в съобщението.

Според позицията им са достатъчни са 15 000 човека, разпределени в секциите в България, „за да държим мутрите далеч от свещеното ни право на глас“. Те могат да се регистрират в платформата www.mutrivun.com.

Те са готови на всичко и ние трябва да изградим ЩИТ за честни избори!

Задачата на наблюдателите, които ще се регистрират в платформата е да пазят резултата, трябва да следят изборния процес, преброяването на бюлетините, коректното вписване на резултатите в протоколите и след това да получат заверено копие от протокола на изборната секция. Всеки ще снима копието и ще го качи в специалното ни мобилно приложение „Дръж мутрите вън“.

Отровното трио заявява, че това ще е преброителен щаб, в който ще се обработват резултатите и ще се публикуват в реално време. В рамките на мрежа за партньорство с други извънпарламентарни сили, ще се разменят и сравняват резултатите. Предвиден е и екип от юристи, които да консултират и помагат при изпращане насигнали за нарушения.

Честността зависи от всеки един от нас! Всички ние пазим мутрите ВЪН и упражнявамеграждански контрол. Тази битка е важна за всички, защото избраниците ще гласуват правилата, по които живеем, ще определят бюджета, съставен с нашите пари, ще избират правителство и ще контролират изпълнителната власт.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!