стани богат, билалов

До въпрос за 100 хиляди лева стига участник в „Стани богат“, научи „Площад Славейков“ от екипа на предаването. Това се случва за трети път в историята на играта в България. Скоро зрителите ще го видят в ефира на bTV.

Участникът, който ще покаже завидни познания в различни области и най-вече в културата, е изключително скромен. На 68 години е, 20 години е бил на ръководна позиция в Българското национално радио. Преди това е работил в печата – във вестниците „Земеделско знаме“, „Континент“ и „168 часа“. Завършил е българска филология. Пенсионирал се е преди 4 години.

Започва играта си плахо, но в разсъжденията си показва висока начетеност. За малко да изгори на лесен въпрос. Един от последните въпроси преди финала за 100 хиляди лева е свързан с известна статуя в Париж. Сигурен е в отговора си, но за да използва жокерите си, звъни на сина си. Друг от последните въпроси е за Данте.

Журналистът е първият, отворил въпроса за 100 хиляди лева, откакто играта се излъчва по bTV и с водещ Михаил Билалов.

До последния въпрос в „Стани богат“ са стигали

участници по времето, когато предаването беше в Нова тв и с водещ Ники Кънчев.

Първият е Асен Ангелов, който през 2002 г. отговори на въпроса, но се наложи да върне парите, защото се оказа баща на водещата в същата телевизия Искра Ангелова, а според правилата на играта служители на медията и техни роднини нямат право да участват в играта. Въпросът бе: „Коя година е било в Русия, когато през 1700 година се въвежда новото летоброене?“. Верният отговор, който Ангелов дава, е „7213 година“.

За 100 хиляди лева е играл и бизнесменът Дилян Павлов. През 2011 г. той отваря въпрос за 100 хиляди лева и той гласи: „Кой актьор участва като китарист в една песен от албума „Be Here Now“ на „Оейзис“?“. Той не успява да даде верен отговор, а той е „Джони Деп“.

Скоро зрителите на Би Ти Ви ще разберат отговаря ли 68-годишният бивш журналист на последния въпрос от играта.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук