регистрацията Божков
на снимката: Васил Божков

Софийският градски съд реши да впише в регистъра на политическите партии “Гражданска платформа Българско лято” свързана с бизнесменът Васил Божков. Решението може да се обжалва в 7-дневен срок пред ВКС.

На заседанието днес прокуратурата поиска да не се допуска регистрацията. Прокурорът поиска да бъдат назначени експертизи, сред тях и за графичното изображение дали има прилика с емблемата на българския монетен двор, както и с енергийна напитка.

Политическа партия „Гражданска платформа “Българско лято” проведе на 3 януари учредително събрание онлайн. От там посочиха, че за председател на партията бе избран Борил Соколов.

Миналият петък Софийският градски съд /СГС/ отложи делото за регистрация. Като причина за това бе, че представителят на прокуратурата е нередовно призован. „Опитват се да ни пречат всячески, защото ги е страх. Даже да не успеем да регистрираме „Българско лято” в срок, може да намерим партия мандатоносител, но на изборите ще се явим при всяко положение. Имам предвид няколко партии”. Това каза пред БНР в неделя бизнесменът Васил Божков, който е в Дубай.

Крайният срок за подаване на документите за регистрация на предстоящите парламентарни избори в ЦИК е 17 февруари.

Днес на въпрос дали имат план Б, ако не им излезе регистрацията да участват с друга регистрирана вече партия, Борил Соколов каза, че „Докъм вариант Д ги докарваме”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!