Петр Келнер
Чешкият милиардер Петр Келнер

Най-богатият чех Петр Келнер вероятно ще е следващият собственик на Би Ти Ви, предава „Капитал”, като се позовава на три източника.

PPF – фондът, контролиран от Петр Келнер, се очаква да придобие контрола върху цялата група CME, която освен Би Ти Ви притежава едни от най-големите телевизии (като дял от рекламния пазар и аудитория) в още четири държави – Румъния, Чехия, Словакия и Словения, припомня „Капитал“.

Инвестиционният фонд на Петр Келнер PPF и „Дискавъри“ са били финалните претенденти за покупката, след като през март 2019 г. СМЕ обяви цялостен преглед на инвестициите си в района, включващ от продажба на част от активите до отказ да предприема каквото и да е.

В началото на октомври чешкото издание на сп.“Форбс“ съобщи, че за поредна година Келнер е най-богатият човек в страната.

По оценката на изданието активите му, съсредоточени предимно в неговата инвестиционна група PPF, са оценени на 350 млрд. чешки крони (13.6 млрд. евро).

В България Келнер вече притежава телекомуникационната компания „Теленор България“. В началото на годината той направи опит да купи „Нова броудкастинг груп”, но Комисията за защита на конкуренцията забрани сделката. Медийната група, в крайна сметка, бе продадена на Кирил и Георги Домусчиеви.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук