Айфелова кула
Айфеловата кула не е място за спане, но...

Пияни американски туристи бяха спешно евакуирани от Айфеловата кула, предаде БГНЕС. Двамата били открити да спят сладко, оплетени в железата на кулата – заклещили се, защото били опиянени до неадекватност. Мъже са открити от охранители в ранните часове на деня вчера, съобщи парижката прокуратура.

Те платили, за да се качат на парижката забележителност в понеделник около 22:40 ч. местно време и прескочили бариерите за сигурност, докато се спускали надолу, съобщи полицията. Били открити в зона, която обикновено е затворена за посетители – между второто и третото ниво на кулата.

Специализирано подразделение на пожарната за спасяване на хора от височини е изпратено да извади мъжете от капана, съобщи агенцията. Обичайният час на отваряне – 09:00 ч., се забавил заради откриването на пияната двойка.

Двамата господа не са представлявали никаква заплаха за обществеността, заявиха от публичния оператор на Айфеловата кула.

Случаят обаче идва в момент, след като в събота 2 бомбени заплахи към кулата наложиха хората по паметника да бъдат евакуирани два пъти в един и същи ден. Френската полиция започна разследване, след като фалшивите бомбени заплахи бяха отправени чрез публикации в сайт за игри и платформа за онлайн контакт между граждани и полиция.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук