изчезналият сноубордист

Планински спасители от Благоевград и София днес ще се опитат да подновят издирването на изчезналият преди 4 дни в района на ски зона „Картала” 24-годишен сноубордист.

Във вторник беше локализирано местоположението на телефона ма мъжа, като според данните той се намира под огромна лавина.

Въпреки това и в момента условията в планината крият огромно опасност за живота на спасителите. Поради това не е сигурно, че издирването на изчезналият сноубордист ще продължи днес:

„Ще направим лавинен профил да преценим доколко е възможно да се влезе в този улей, защото условията се влошават доста. Вчера е паднал нов 25 см сняг, който от вятъра е натрупан на още по-големи преспи“

Периметърът на падналата лавина, който трябва да се претърсва и където е локализиран телефонът на изчезналият сноубордист, е изключително голям – 80 до 100 на 100 метра. Днес ще бъде последната възможност за проверяване на района. След това започва затопляне и ще бъде невъзможно да се влезе там. Това заяви Георги Ботев, началник на отряда на планинските спасители в Благоевград.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук