Пол Макартни
на снимката: Пол Макартни

Пол Макартни издава втора книга за деца. Звездата на бившата британска рок група „The Beatles” пуска на пазара втора част на илюстрирана детска книга, озаглавена „Grandude’s Green Submarine”. Новината съобщиха издателите му „Penguin Random House”.

Сюжетът: дядо пътешества с внуците си

В анотацията на книгата се кразказва, че този път главният герой, заедно с внуците си, „ще тръгне на вълнуващо пътешествие със специална магическа подводница“. Героите  се запознават с подводния свят по време на своите приключения. Те „се носят по реката в джунглата и  предприемат полет в търсене на баба си – друга любителка на приключенията. Възрастна жена във фабулата е описана като човек, който обича да записва музика“. Творбата, в заглавието на която е преплетен известният хит на „The Beatles” „Жълтата подводница” („Yellow Submarine“, 1966), е илюстрирана от канадската художничка Катрин Дърст.

Първата книга „Хей Гранд!“

Първата част от книгата „Хей Гранд!“ излезе в продажба по целия свят през септември 2019 г. Заглавието на книгата съдържа препратка към песента „Hey Jude“. Парчето е написано от Макартни за сина на Джон Ленън-  Джулиан, за да го утеши във връзка с развода на родителите му. Томчето бе сред челните позиции по тиражи в повечето държави на Европа и зад Океана. Днес то се продава почти във всички държави по света и е в топ 10 на най-продаваните детски снижки.

Макартни написа първия си мюзикъл на 77 г.

През дългата си кариера Пол Макартни е писал филми, речи, поезия, детски книжки и повече от 100 музикални хита. През 2019 г. на 77-годишна възраст, легендарният „бийтъл“ се нагърби с ново предизвикателство – първи мюзикъл. „Това е общовалидна история, с която и аз мога да се идентифицирам“, казва Пол Макартни. Мюзикълът  се появи на сцена в края на 2020 г.  Продуцент на спектакъла е Бил Кенрайт, който е участвал в направата на редица известни произведения в този жанр. Лий Хол, който написа последния биографичен филм за Елтън Джон Рокетмен помага с изготвянето на сценария.

Пол Макартни и приятелството му с Далай Лама

Пол Макартни от години поддържа приятелски отношения с духовния водач Далай Лама. Духовният водач на Тибет подари на Макартни копие на книгата „The Universe In A Single Atom“ („Вселената в един атом“).  „Мисля, че стигнахме до интересен момент в развитието на човечеството и само се надявам, че то е към по-добро. Аз съм голям оптимист в това отношение. Не съм толкова религиозен, обичам да вземам най-доброто от религиите. Те всички имат много общо помежду си. Смятам, че светът е чудесно място и ние имаме шанс да бъдем част от него“, сподели Макартни.

Развод на стойност 30.8 млн. евро

Бурен бе разводът между Пол Макартни и неговата половинка Хедър Милс през 2008 г. Близо година те запълваха със скандалите си челните страници на световните таблоиди. След  шумен съдебен спор и дълъг процес  Хедър получи 30.8 млн. евро. Хедър Милс искаше от Макартни 73 млн. евро. Разводът по между им задмина всички рекорди във Великобритания. Според дейли Мейл историческият договор, който Милс предлагаше, варираше от порядъка на 55 млн. английски лири или близо 73.4 млн. евро. Хедър получи 30.8 млн евро, но успя да договори Пол да й превежда всяка година по 3.3 млн. евро до пълнолетието на дъщеричката им Беатрис, която по време на съдебния процес бе на 4 години. Всеки един от двамата гледа и полага грижи за Беатрис и до днес.

Богатството му се оценява на 1 милиард долара

Богатството на Пол Макартни се оценява на стойност  един милиард долара или около 625 милиона евро. Новината обиколи света по време на развода му с Хедър Милс. Тогава тя поиска специалист да направи оценяване на имуществото и сметките на музиканта. По времето на процеса съдът се произнесе, че богатството на Макартни е на стойност 800 милиона долара или около 500 милиона евро. В действителност обаче съдът бе забравил да включи в сметката на певеца и наследството от първата му съпруга Линда, която почина от рак през 1998 г.

Рак отне първата му жена Линда

Сър Пол Макартни остана вдовец през 1998 г. Съпругата му Линда почина от рак на 56-годишна възраст. Въпрек че приживя тя се опитваше да изгради кариера на музикант, фотограф и активист за правата на животните, красавицата Стела Макартни не успя да излезе от сянката на именития си съпруг. Пол Макартни през годините прави няколко концерта в нейна памет и никога не успява да се съвземе напълно от загубата на любимата си жена.

Стела Макартни излезе от сянката на баща си

Пол Макартни има три деца – Стела, Джеймс и Мери Макартни. Единствено първородната Стела, която в момента е 49-годишна, успя да излезе от сянката на именития си баща. Днес тя гради успешна кариера на дизайнер. Жените по света са луди по нейната марка. Облеклата й са желан избор както за сватбено тържество, така и за спортните тренировки във фитнеса. Модната дизайнерка се омъжи на 3през 2003 г. за британския стилист Аласдеър Уилис , с когото има щастлив брак и 3 деца.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!