Почти половината от всички американци (45%) наскоро анкетирани от компанията за бельо на Томи Джон признаха, че носят едно и също бельо в продължение на два или повече дни. Междувременно 13% признаха, че не сменят бельото си седмица или повече.

Резултатите също разкриха, че мъжете са 2,5 пъти по-склонни от жените да носят едно и също бельо в продължение на седмица или дори по-дълго.

„Конвенционалната мъдрост – и здравият разум – ни казват, че трябва да сменяме бельото си всеки ден.“, каза Томи Джон в публикация в блога си по-рано този месец. „Но колко хора всъщност следват това златно правило? След като проучихме 1000 американци, установихме, че този основен стандарт за хигиена определено не е универсален.“, съобщи Спутник.

Отделно проучване на Томи Джон изследва други 1000 души и разкри, че 46% от американците са използвали едно и също бельо за година или повече, докато 38% нямат абсолютно никаква представа колко често си купуват ново бельо.

„От съществено значение е да актуализирате гардероба си за бельо на всеки шест месеца до една година, за да сте сигурни, че сте защитени от вредни инфекции и рискове за здравето“, съветва Томи Джон. „Жените трябва да бъдат особено внимателни, тъй като са изложени на по-голям риск от мъжете да изпитват здравословни проблеми поради мръсно или захабено бельо.“, предупреждава проучването.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!