Броят на смъртните случаи в Италия от новия коронавирус се увеличи до седем, а в страната са регистрирани общо 219 заразени, съобщи началникът на Службата за гражданска защита Анджело Борели. 23 пациента са в реанимация, уточни той, цитиран от ТАСС.

На 21 февруари бе регистриран първия случай на коронавируса в Ломбардия в района на град Лоди (близо до Милано).

В Ломбардия всички училища и обществени центрове са затворени, всички обществени и спортни събития са отменени. 10 града в епицентъра на локалното огнище на коронавируса са напълно изолирани. Карантина също е обявена във Венето, включително административния център на Венеция, където карнавалът приключи два дни по-рано. Там са затворени и училищата, отменени са меси в местните църкви.

Въпреки мерките коронавирусът продилжава да се разпространява. Израел потвърди втори случай на инфекция. Става дума за втори върнат от круизния кораб Diamond Princess.

„Пациентът е в изолация и под наблюдение и не е заразен в Израел“, се казва в съобщението.

Първият случай беше обявен в петък.

По-рано в неделя израелските власти наредиха близо 200 ученици да останат под карантина по домовете си, тъй като са били в близост до южнокорейските туристи, пренасящи коронавируса.

Първият случай на новата коронавирусна инфекция беше регистриран и в Бахрейн, съобщи Министерството на здравеопазването на кралството.

„Първият случай на новия вид коронавирус е открит при гражданин на Бахрейн, пристигнал от Иран. Болният и всички, които са били във връзка с него, бяха поставени под карантина в медицински център в Манама под наблюдението на екип от лекари“, се казва в съобщение на министерството.

Те добавиха, че властите на Бахрейн предприемат превантивни мерки, за да предотвратят разпространението на вируса.

По-рано в Обединените арабски емирства бяха регистрирани 9 случая на коронавирус.

Първият случай на зараза с новия вид коронавирус бе обявен и от Афганистан. Ръководителят на Министерството на здравеопазването на Афганистан заяви, че вчера в провинция Херат е потвърден случай на заразяване с COVID-2019.

Министърът на здравеопазването обяви извънредно положение в Херат.

На 19 февруари за заразен с коронавируса съобщи и Иран. Броят на заразените там е приблизително около 60 души, заяви заместник-ръководителят на иранското Министерство на здравеопазването Ирадж Харирчи.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!