Две от създаващите най-големи емоции марки автомобили в света – Bugatti и Porsche – в бъдеще заедно ще работят за изграждането на два хипер спортни автомобила. Bugatti-Rimac е името на съвместното предприятие.

Rimac, хърватски производител на автомобили, е една четвърт собственост на групата Porsche и е известен с най-бързата електрическа кола в света (“Concept One”, 355 км / ч).

„Ние свързваме силния опит на Bugatti в бизнеса с хипер автомобили с голямата иновативна сила на Rimac в обещаващата област на електромобилност. Bugatti предлага на съвместното предприятие традиционна марка, емблематични продукти, лоялна клиентска база и глобална дилърска мрежа. В допълнение към технологиите, Rimac допринася за нови подходи за развитие и организация “, казва Оливър Блум, главен изпълнителен директор на Porsche AG.

Rimac Nevera е напълно електрически супер спортен автомобил с 2000 к.с., който ускорява от 0 до 100 км. за по-малко от две секунди.

Съответно обаче от Bugatti-Rimac ще искат мераклиите да притежават това чудовище дълбоко да се бръкнат – цената е два милиона евро.

Bugatti-Rimac ще отговаря и за Bugatti Chiron. Ценаата е още „по-сладка“ – поне 2,4 милиона евро. Максималнала скорост си струва парите – 420 км/ч.

Световноизвестната марка Bugatti Automobiles ще продължи да съществува под новото съвместно предприятие; супер спортните автомобили ще продължат да се произвеждат в Молсхайм, Франция.

Porsche ще поеме ролята на стратегически партньор в съвместното предприятие. Базираната в Щутгарт компания се присъедини към Rimac преди три години и постепенно увеличи своя дял в производителя на електрически автомобили.

Bugatti Rimac ще има около 430 служители при основаването си – около 300 в централата на компанията в Загреб и 130 в местоположението на Bugatti в Moлсхайм.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук