Служебният министър-председател Стефан Янев потвърди в интервю пред БНТ, че е имало подслушване на опозиционни политици. В момента тече проверка по случая.

„По всички твърдения, които вече излязоха в медийното пространство, отговорът е „да“. Разбира се, в момента се извършват проверки. Когато се запознаем с техния резултат, ще имаме и конкретно говорене“, заяви Стефан Янев.

В коментар на твърдението си и дали има категорично доказани факти, че е имало подслушване на политици от опозицията, служебният премиер Стефан Янев подчерта:

„Категоричните факти могат да бъдат потвърдени в съда. Аз имам информация и чувам, и виждам това, което се изнася в медиите“.

Позицията на ГЕРБ

От ПП ГЕРБ изпратиха позиция до медиите, в която се позовават на принципа „невинни до доказване на противното“ и призовават за доказтелства за осъществяването на подслушвания.

Ето и цялата позиция:

„Твърденията за подслушвания без нито едно доказателство са груба
манипулация, която можем да сравним с аферата Костинброд. Отказваме да
коментираме предизборни компромати. За нас това е спекулация, която цели
скандал, който да отвлече общественото внимание от едноличния произвол
на президента Радев и служебното му правителство. Призоваваме Атанас
Атанасов, като първоизточник на твърденията, незабавно да изнесе
доказателства за думите си. Настоваме и за незабавни проверки от всички
компетентни институции и публично оповестяване на резултатите от тях.“

Стефан Янев също е бил подслушван

Служебният премиер Стефан Янев е бил сред подслушваните политици. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков по повод скандалнире разкрития, които продължават от вчера, предаде Нова телевизия.

По-рано през деня Софийската градска прокуратура възложи да бъде направена проверка заради твърденията. Националното бюро за контрол на разузнавателните средства трябва да извърши проверка в дирекция “Вътрешна сигурност” – МВР, ГДБОП и ДАНС.

Припомняме, че Атанас Атанасов от „Демократична България“ сигнализира, че 32 политически фигури, сред които и водачи на листи, са били подслушвани и следени от три звена на служби у нас. Според тях атаката е била само към партии, които критикуват предишното управление.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!