Никос Анастасиадис

Кипърският президент Никос Анастасиадис спечели нов 5 годишен мандат с 56 % доверие от избирателите. Кандидатът на левицата Ставрос Малас получи 44 на сто. 73% бе избирателната активност на балотажа.

„Искам да повторя, че съм твърдо решен да работим всички заедно, защото това е единственият начин да се справим с проблемите. Аз ще продължа да бъда президент на всички кипърци. Няма победители и победени, единствено нашият Кипър печели. Благодаря Ви”, обяви Никос Анастасиадис.

Според думите му, идва нова ера, която изисква обединение. След 37 години в кипърската политика като депутат и президент, ветеранът Анастасиадис става четвъртият президент в историята на Кипър, който печели втори мандат.

Консерваторът Никос Анастасиадис се бори за преизбиране на висшия пост в държавата, като обеща да продължи водената от него политика, довела до успешното икономическо възстановяване на почти банкрутиралата страна. Той ще трябва да рестартира преговорите за обединение на острова с кипърските турци след провала на преговорите миналата година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук